+ advies

Advisering gezondheidszorg

Sabine Berndsen heeft zich door de vele jaren ervaring in de gezondheidszorg (cure) ontwikkeld tot specialist op het gebied van programmeren en ontwerpen voor projecten in de zorg. Zij heeft deze kennis onder meer doorontwikkeld door het volgen van een masterclass Evidence Based Design en door het bijwonen van diverse congressen op het gebied van Healing Environment. In de rol van adviseur heeft zij onder meer geadviseerd bij het ontwerp van de nieuwbouw voor het Zaans Medisch Centrum. Zij maakte daartoe gedurende het voorlopig ontwerp deel uit van het ontwerpteam van Mecanoo architecten.

Link naar pdf-document masterclass Evidence Based Design
Bekijk hier het project met Mecanoo architecten.

 

Advisering ruimtelijke kwaliteit

Sabine Berndsen adviseert diverse gemeenten op het gebied van ruimtelijke kwaliteit. Na haar adviseurschap bij het Gelders Genootschap heeft zij van 2009-2014 als architect-lid deel uitgemaakt van de Commissie Beeldkwaliteit van de gemeente Nijmegen. In die hoedanigheid was zij tevens lid van de ABC (architectuur begeleidingscommissie) voor het bedrijventerrein Bijsterhuizen en van het RKT (ruimtelijke kwaliteitsteam) voor de Waalsprong.

Vanaf 2012 adviseert zij in de hoedanigheid van stadsbouwmeester en lid van de monumentencommissie de gemeente Tiel. Sinds 2014 maakt zij deel uit van de welstandskamer en CRK (commissie ruimtelijke kwaliteit) van de gemeente Oss. Tevens is zij supervisor voor nieuwe ontwikkelingen op het landgoed De Utrecht. Voor dit landgoed werkt zij samen met landschapsarchitect Ivana Zambeli.

 

schema